Ontdek het eiland Grand Bé!

1 1

Tijdens uw volgende verblijf in Bretagne, zet uw koffers in een hotel in Saint Malo en ontdek het eiland Grand Bé! Grand Bé is een onbewoond eiland dat 400 meter ten noordwesten van Saint-Malo ligt, aan de monding van de Rance, aan de voet van de vestingmuren, niet ver van een ander veel kleiner eiland, dat Petit Bé wordt genoemd.

Grand Bé, de laatste woonplaats van Chateaubriand

De beroemde schrijver François-René de Chateaubriand, die in 1848 overleed, ligt begraven op het eiland Grand Bé, vlak bij de rand van de klif. Chateaubriand had zijn wens om daar begraven te worden geuit in een verzoek aan de burgemeester van Saint-Malo in 1828. Om verschillende politieke redenen werd zijn verzoek niet onmiddellijk ingewilligd. Pas in 1836, na tussenkomst van een dichter uit Saint-Malo, een bewonderaar van Chateaubriand, gaf het stadsbestuur de schrijver toestemming om zijn graf ten westen van het eilandje te laten oprichten. Zijn tombe, met daarop een groot granieten kruis gericht naar de oceaan, draagt geen inscriptie. Een gedenkplaat, die in 1948 voor het graf werd aangebracht, draagt echter de volgende tekst: "een groot Frans schrijver wilde hier rusten, om alleen de zee en de wind te horen, die voorbijkwamen uit respect voor zijn laatste wens". De graftombe van Chateaubriand is sinds 1954 geklasseerd als historisch monument.

Grote boring tijdens de tweede wereldoorlog

In 1942 namen de Duitsers bezit van het eilandje en richtten er een artilleriebatterij op bestaande uit vier kazematten om de baai van Saint-Malo te beschermen. Toen de Amerikaanse troepen de stad Saint Malo intramuros op 14 augustus 1944 en het eiland Grand Bé op 16 augustus 1944 bevrijdden, moesten zij het eilandje vele malen bombarderen.

Bezoek aan het eiland Grand Bé

Bij eb is Grand Bé, dankzij een stenen doorgang, te voet bereikbaar door het strand van Bon Secours over te steken. Het eilandje wordt vooral bezocht om het graf van de beroemde schrijver te ontdekken, maar het is ook een gelegenheid om een romantische wandeling of een gezinswandeling te maken en te genieten van de frisse lucht en het prachtige uitzicht. Het is raadzaam de getijdentabellen te raadplegen om te voorkomen dat u vast komt te zitten op het eilandje, vooral op dagen met hoog water. Als voorzorgsmaatregel is het vanwege de sterke stromingen absoluut noodzakelijk om niet te proberen er te komen wanneer het water minder dan 10 meter van de stenen doorgang staat.

L'hôtel de la Cité - Een charmant hotel in Saint Malo

Voor uw weekend in de stad Malo heet hotel de la Cité u van harte welkom en voldoet het aan uw verwachtingen op het gebied van comfort en gastvrijheid. Dit goedkope hotel St-Malo heeft vele kamers met een prachtig uitzicht op het Kanaal en ligt in St-Malo intramuros, zodat u de stad te voet kunt ontdekken.

© Hôtel de la cité. Alle rechten voorbehouden.
Aangedreven door CREAATION.